KAYAK & SNOWBOARD PİSTLERİNDE KAYARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Posted by Veysel Değirmenci Yorum yok KAYAK & SNOWBOARD PİSTLERİNDE KAYARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR Efsane Veysel Hoca, Erciyes Kayak Merkezi, Kayak, Snowboard

KAYAK & SNOWBOARD PİSTLERİNDE KAYARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Kayak veya snowboard ekipmanları satın alırken veya kiralarken dikkat etmeniz gereken bazı önemli konular vardır. Satış yapan veya kiralama yapan KAYAK & snowboard mağazalarındaki personel size açıklama yaparak yardımcı olacaklardır.

  1. Kayak veya snowboardun boyunuzun çenenizin hizasında olması gerekir.
  2. Kayak & snowboardun iç ve dış çeliklerinin kontrol edilmesi önemlidir.
  3. Kayak & snowboard ayakkabı bağlamalarının kontrol edilmesi gereklidir.
  4. Kayak bağlamalarının otomatik bağlantılarının vücut kilonuza uygun şekilde ayarlanması gerekir. Düşme durumlarında ayakkabının bağlamadan kolayca çıkmasını sağlamak için bu ayar önemlidir.
  5. Kayak bastonlarının bel hizasında olması gerekir.
  6. Kayak ayakkabı klipslerini kontrol ediniz.
  7. Kayak ve snowboard ayakkabılarınızı giyerken çoraplarınızın içinde toplanmamasına dikkat edin. Ayrıca kayak pantolonun paçaları ayakkabıların üst boğazının üzerinde kalmalıdır.
  8. Kayak ayakkabısı fleks numarasına dikkat edin. Yeni kayak öğrenenler için 65, 70, 80 gibi fleks ayakkabı sertlik derecelerine dikkat edin. Performanslı ve deneyimli kayakçılar için ise 80, 90, 110, 120 gibi sertlik numaralarına dikkat edilmelidir. Her kayak ayakkabasının üzerinde bu numaralar rakam olarak yazılıdır.

KAYAK VE SNOWBOARD GIYSILERI

  1. Kayak montu
  2. Kayak pantolonu
  3. Termal iç giysiler
  4. Boyunluklu bluz veya polar giyim
  5. Kar gözlüğü
  6. Kar eldiveni
  7. Kask

Tüm bu giyim ve ekipmanlar, kayak ve snowboard yaparken sizi korur ve rahatınızı sağlar. Yanlış yazılan kelimeleri düzelttim. İyi eğlenceler dilerim!

Leave Your Comments