KAYAK & SNOWBOARD EĞİTİMİ – Öğretimi

Posted by Veysel Değirmenci Yorum yok KAYAK & SNOWBOARD EĞİTİMİ – Öğretimi Efsane Veysel Hoca, Erciyes Kayak Merkezi, Kayak, Snowboard

KAYAK & SNOWBOARD EĞİTİMİ – Öğretimi

Öncelikle şunu belirtmek isteriz, “Ben kayak & snowboard kayma tekniklerini yapamam” veya “kayak yapamam” gibi bir algı oluşturmasın. Biz ve sizler, kayak & snowboard öğrenmek ve bu sporları yapmak için her zaman bir fırsat bulabiliriz. Algı, öğrenme sürecinizi engellememelidir.

Yaş sınırları konusunda da net olalım. 3 yaşından 80 yaşına kadar, bay ve bayan herkes kayak ve snowboard öğrenebilir. Kayak & snowboard kayma teknikleri, bir kez öğrendiğinizde unutmayacağınız becerilerdir. Bu, sürüş becerilerinizi geliştirmek ve keyif almak için yaşam boyu devam eden bir süreçtir.

KAYAK & SNOWBOARD EGİTİMİ OGRETİMİ

  1. Kayak pistlerinde, düşük eğimli düz alanlarda kayak ekipmanlarını nasıl giydiğinizi ve çıkardığınızı öğreneceksiniz. Ayakkabıları nasıl bağlayacağınızı da öğreneceksiniz.
  2. Vücut hareketlerinizin rahat olması ve refleks hareketlerinizi kontrol edebilmeniz için kayak yaparken yürüyüş benzeri egzersizler yapacaksınız.
  3. Daha sonra, düşük eğimli kayak pistlerinde düz kayma egzersizleri ve geliştirme hareketleri yapacaksınız.
  4. Kendinizi 20/25 eğimli pistlerde nasıl durduracağınızı, yavaşlatacağınızı ve durma teknik pozisyonlarınızı geliştirmeyi öğreneceksiniz.
  5. Kayaklarla piste nasıl gireceğinizi, yavaşlayacağınızı ve sağa sola döneceğinizi öğreneceksiniz. Bu, egzersizler ve geliştirme hareketleri ile yapılacaktır.
  6. 25/35 eğimli kayak pistlerinde sağa sola dönüş teknikleri uygulayarak kendinize güvenmeyi öğreneceksiniz. Bu sayede refleks hareketleriniz eklemlerinize yerleşecek ve özgüveninizi artıracaksınız.

Bu eğitimlerin ardından, kayaklarınızı kullanarak basit dönüşler, daha büyük dönüşler, yan kaymalar ve paralel hareketler gibi çeşitli teknikleri öğrenmiş olacaksınız. Bu sayede özgüven kazanacak ve keyifli bir tatilin tadını çıkarabileceksiniz.

Efsane Veysel, sizlere kayak ve snowboard eğitimi konusunda rehberlik etmekten mutluluk duyacaktır. İyi tatiller!

Leave Your Comments