Kayak & Snowboard Pistlerinde Piste Tercih Yapma Tavsiyeleri

Posted by Veysel Değirmenci Yorum yok Kayak & Snowboard Pistlerinde Piste Tercih Yapma Tavsiyeleri Efsane Veysel Hoca, Erciyes Kayak Merkezi, Kayak, Snowboard

Kayak & Snowboard Pistlerinde Piste Tercih Yapma Tavsiyeleri

Mavi Pistler:

  • Az eğimli mavi pistler, kayak ve snowboard tekniklerinizi geliştirmek için idealdir. Durdurmak, yavaşlamak, sağa sola dönmek ve diğer temel kayak hareketlerini bu pistlerde uygulayabilirsiniz.

Kırmızı Pistler:

  • Kırmızı pistler, mavi pistlere göre daha fazla eğime ve yükseklik farklarına sahiptir. Bu pistlerde daha ileri seviye kayak ve snowboard tekniklerini geliştirmek için uygundur. Paralel kayak yapma, dönüşler, yan kaymalar ve vadide kayma gibi teknikleri bu pistlerde çalışabilirsiniz.

Siyah Pistler:

  • Siyah pistler, deneyimli kayakçılar için uygundur. Bu pistlerde vücut pozisyonu çok önemlidir. Omuz, bel, kalça, diz ve ayak tabanlarınızın doğru bir şekilde pozisyon alması gerekir. Bu pistlerde refleksli kayak yapma, paralel kayak, carving, slalom, uzun dönüşler ve kısa dönüşler gibi teknikleri çalışarak hız ve kontrolünüzü artırabilirsiniz. İlerledikçe daha hızlı ve teknik hareketlerle kayak yapma yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

Leave Your Comments