Kapadokya Erciyes’e akın etti

Posted by Veysel Değirmenci Yorum yok Kapadokya Erciyes’e akın etti Efsane Veysel Hoca, Erciyes Kayak Merkezi, Kayak, Snowboard

Kapadokya Erciyes’e akın etti

Kayak eğitmeni Veysel Değirmenci, Rusya ,Endonezya, Ukrayna ,Tayvan ve Brezilya’dan kayak severlerin Erciyes’i tercih ettiği gibi yerli turistlerinde dağa akın ettiğini söyledi.

Türkiye‘nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes dağı ‘nda kar kalınlığı yaklaşık 1 metreye yükselirken Kapadokya‘ya gelen kayak severler de Erciyes’e akın etti. Erciyes kayak tesisleri ful dolduğu gibi, şehir merkezindeki otellerde bu doluluktan nasibini aldı.

Erciyes kayak merkezinden kayak eğitmeni Veysel Değirmenci’den alınan bilgilere göre, Dün itibariyle başlayan kar yağışıyla kar kalınlığı yaklaşık 1 metre oldu. Türkiye’nin en güzel kayak pistlerinden birine sahip olan ve büyüklü küçüklü 34 çeşit kayak pisti alanı bulunan Erciyes dağında mekanik tesislerin sayısı da arttı.

Erciyes’teki doluluk oranı nedeniyle kayak severlerin  bu sene hizmetine sunulan 2 mekanik tesisle birlikte sayıda 17 ‘ye çıktı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan kayak eğitmeni Veysel Değirmenci, Özellikle Erciyes’in kayak pistlerinin güzelliği nedeniyle çok fazla talep gördüğünü söyledi. Mekanik tesisin artmasının bu anlamda daha çok ihtiyaca cevap verdiğini ifade etti.

Şuan için Erciyes kayak merkezinde rüzgar hızının 60 km ‘ye kadar çıktığını bu nedenle bugün kayak yapılamadığını belirterek tipi ve toz karın kayak pistlerini daha da güzelleştirdiğini belirtti.

Rusya ,Endonezya, Ukrayna ,Tayvan ve Brezilya’dan kayak severlerin Erciyes’i tercih ettiği gibi yerli turistlerinde dağa akın ettiğini söyledi.

Haber Kaynağı : https://www.nevsehirkenthaber.com/haber/9097572/kapadokya-erciyese-akin-etti

Leave Your Comments