Telefon

+90 (532) 355 08 13

AÇIK SAATLER

Hafta içi: 08:00 – 19:00
Cumartesi: 08:00 – 20:00
Pazar: 08:00 – 20:00

ADRES

Kayseri Develi Yolu Tekir Kapı Otopark Alanı No:39, Erciyes
Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri

Erciyes Kayak Merkezi’nde Polonyalı Turist Sevinci

Posted by erciyesskicourse Yorum yok Erciyes Kayak Merkezi’nde Polonyalı Turist Sevinci Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi’nde Polonyalı Turist Sevinci

Erciyes Dağı’nda açılan 2021-2022 kayak sezonunun ardından yurt dışından ilk konuk olarak gelen Polonyalı turistler törenle karşılandı.

2021-2022 kayak sezonunun açılmasının ardından Polonya’dan ilk charter uçuşuyla 165 yabancı turistin geldiği Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi’nde havalimanından ayrılan turistler gül ve hoş geldin pankartı ile karşılandı. .

Bu yıl yapılan planlarla 25-30 bin civarında yabancı misafiri ağırlamak istediklerini belirten Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Erciyes Kayak Merkezi’nin büyükşehir belediyesinin yatırımlarıyla uluslararası bir turizm merkezine dönüştüğünü söyledi.

Tanıtım, fuar, tanıtım ve bilgilendirme turlarının gerçekleştirildiğini belirten Erciyes A.Ş. Bugüne kadar yapılan çalışmaların çok ciddi sayıda turistin şehre gelmesine neden olduğunu ifade eden Cıngı, 2017 yılından itibaren charter seferler ile kış ve kayak turizmi için misafirlerini şehre getirdiklerini ifade etti.

“Bugün, 2021-2022 sezonunun ilk charter uçağı doğrudan Varşova’dan şehrimize indi. İlk turist grubumuz Polonya’dan şehrimize kayak yapmak ve Erciyes’teki bölgemizi ziyaret etmek için gelmiştir. Polonya bizim için özellikle stratejik bir pazar çünkü halkı çok yoğun spor yapıyor. Kış turizminde de uluslararası başarılara ev sahipliği yapıyorlar ve bizi sevindiren şey, aynı ailenin bazen yılda 3-4 kez ziyaret etmesi. Erciyes sayesinde önemli bir uluslararası düzeye ulaştı ve bundan sonra çok daha hızlı ilerleyeceğini umuyoruz ve bu amaçla hareket ediyoruz. Bundan sonra charter seferlerimiz tekrar Kayseri’ye gelecek. Bu yıl kış sezonunda ortalama 25-30 bin yabancı turisti ilimizde ağırlamayı planladık. Mevcut uçuş programları buna göre tasarlandı.”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Ukrayna ve çeşitli ülkelerden misafirleri ağırlamaya devam edeceklerini belirterek, sezonun dolu olacağını ve Erciyes’in her yıl bir önceki yıla göre daha üst seviyeye geldiğini söyledi. Dursun, bu yıl açılacak 2 yeni tesisin de bitmesiyle hem Erciyes’te hem de şehir merkezinde konaklayan turist sayısının artacağını kaydetti.

 

 

Link : https://www.turizmhabermerkezi.net/erciyes-kayak-merkezi-nde-polonyali-turist-sevinci/17442/

 

Leave Your Comments