Kayak Ve Su

DEMEDİ DEMEYİN

SUYUNUZU İHMAL ETMEYİN

Özellikle 2000 metre ve üzeri  soğuk irtifalarda yapılan sporlar sırasında vücudunuzun daha fazla SU ya ihtiyacı olduğunu  biliyor muydunuz ?

Yapılan bilimsel araştırmalara  göre yoğun efor gerektiren kış sporları sırasında terlemeyle birlikte kaybedilen su miktarı soğuk havanın etkisi ile normalden çok daha fazla olmaktadır.

Ayrıca spor sonrası kas ağrılarının temel sebebinin  kaslarda biriken  laktik  asid olduğu ve bu birikimi dağıtmanın  en etkili yolunun da  su içmek olduğu tüm tıp otoriteleri tarafından bildirilmektedr.

Yapılan bir başka araştırmalar da göstermektedir ki ,yeterli SU ihtiyacını gidermeksizin yapılan kayak , snowboard ve benzeri antremanlar sırasında sakatlıklar çok daha fazla olmaktadır.

Dahası, yeterli SU ihtiyacımızı gidermeden yapılan antremanlar sırasında  vücut ısımız daha hızlı düşmekte ve hipotermiye de neden olabilmektedir.

Bu anlamda :

  • Özellikle kayak ve snowboard sporuna başlamadan 1 saat önce 2-3 bardak ,ve spor sırasında her saatte 1-2 bardak olmak üzere içeceğiniz SU adale ve kas sistemlerinize destek sağlayacağı gibi olası kas kramplarınızı ve dolayısı ile yaralanmalarınızı da önleyecektir.

 

  • Yeterli miktarda alacağınız SU sayesinde kendinizi çok daha rahat ve zinde hissedeceğiniz gibi spor sonrasındaki olası  baş ağrısı, baş dönmesi ,yorgunluk,bulantı veya adale tutulması gibi olumsuz şikayetlerinizin  giderilmesine katkı sağlayacaktır.