Kayak Bakım Ve Onarım

Hepimizin bildiği gibi, Kayak & Snowboard takımlarımız sorunsuz ve zevkli performansımızın değerli bir parçası, olmazsa olmaz ekipmanları ve aynı zamanda da oldukça pahalı enstrümanlarıdır dersek çok da yanılmış olmayız.

İster ekipman deyin, isterse enstrüman aslında her biri değerli bir araç olarak özenli bir bakıma ihtiyaçları olduğu açıktır.

Bu anlamda, KARMEN mağazamız, bakım ve onarıma ihtiyaç duyduğunuz her safhada sizlere hizmet vermekten  mutluluk duyacağını not etmenizi rica ederiz.

Bu arada aşağıda sıralanmış olan tavsiyelerimizi de dikkate alarak; çok daha bakımlı, ve uzun süre dayanımlı Kayak ve Snowboard ekipmanlarına sahip olabilirsiniz.

Kayak Takımı ve Snowboard larınızı temizlerken ; Alt taban kısımlarında birikmiş olan kir veya kireçlenme tarzındaki tuz vs. gibi tabana yapışmış olan artıkları temizlenmesi gerekir.

Bunu yaparken herhangi bir sert kazıyıcı yerine ılık su ve yumuşak bir bez veya bulaşıklarda kullanılan bir tarafı yumuşak diğer tarafı fiber olan süngerlerden de faydalanabilirsiniz.

Kurutma ;Kayak ve Snowboardlarımızın bakımında önemli bir işlemdir. Kurutma yapmadan bir kenara bırakılacak olan Kayak ve Snowboardlar ın bir süre sonra paslanmaya veya istenmeyen hasara neden olabileceğini görmek istemezsiniz.

Bu anlamda kurutma işlemi için,Radyatör,soba veya saç kurutucu gibi ani ve direk ısı veren kaynakları  hiçbir zaman tavsiye etmiyoruz.

Tavsiyemiz kurutma işlemi için ,ısı düzeyi normal, oda sıcaklığında olan ortamları kullanmanız yönündedir.

Kayak Ve Snowboardların Kenar Bakımları özellikle performansınız etkileyecek olan bakım unsurlarının başında gelir.

Kenarların düzgün ve keskin olmasının en büyük faydası kullanım esnasındaki kontrol kolaylığına olan etkisidir.

Zaman zaman işin uzmanı tarafından kenarlarının törpülenmesinin performansınıza olan olumlu etkisini ilk kullanımınızda rahatlıkla fark edebilirsiniz.

Düzenli Taban Yüzeyi Mumlama Diğer adıyla “Waxing”  işlemleri olası çizik ve aşınmalardan koruyacağı gibi ; Kayak Ve Snowboardlarınızın dayanıklılığını ve performansına da olumlu katkı sağlayacağını da hatırlatmak isteriz..

Kayak Takımları ve Snowboard Bağlarının Bakımı Diğer bakımlara göre biraz daha hayati ve biraz daha kritik bir konudur.

Topraklara düşen ilk karla birlikte ilk yapmanız gereken şey Kayak ve Snowboard bağlarınızı kontrol etmek ,ve düzgün çalıştıklarından emin olmaktır. Herhangi bir tereddüt durumunda bir uzmandan veya KARMEN noktamızdan destek alabilirsiniz.

 Kayak ve Snowboardlarımızın bakım ve Kontrollerini yaptık ve harika bir sezon geçirdik. Şimdi kayak ve Snowboardumuzu gelecek sezona kadar bir yerde güvenli bir şekilde muhafaza etmemiz gerekiyor.

Zira Kayak ve Snowboardlarımızın bakımı kadar ; nerede ,hangi şartlarda tutuluyor olması da oldukça önem arz etmektedir.

Kayaklarımızı Saklarken Unutmamamız gereken en önemli nokta, sakladığımız yerin nemli olmaması ve serin olmasıdır.

Ayrıca her zaman dikey konumda olmaları da ayrı bir önem arz eder.

Bu arada nem, toz, gibi olumsuz şartlardan korumak üzere kullanacağınız kılıflarınız varsa çok daha iyi olur.